Caremask – N95/FFP2 mondmasker

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Caremask – N95/FFP2 mondmasker met hoofdbandjes

Verkrijgbaar per stuk steriel verpakt en per verpakkingseenheid van 20 (afzonderlijk steriel verpakt).

Effectieve persoonlijke bescherming voor zorginstellingen, ziekenhuizen en thuisomgeving tegen bacteriën, virusinfecties en andere ziekteverwekkers welke worden verspreid via de lucht.

Mondneusmaskers (ook wel mondmaskers, mondkapjes of gezicht-respirators genoemd) met de N95 (of KN95) typeaanduiding mogen vergeleken worden met de Europese FFP2 normering. Conform deze normering wordt met een dergelijk mondkapje 95% (in geval van FFP2, 94%) van de lucht gefilterd voordat deze wordt ingeademd. De normering geeft ook aan dat er maximaal 7% ‘lekkage’ mag optreden aan de zijkant van het mondmasker.

Deze mondmaskers worden veelvuldig toegepast om besmetting en verspreiding te voorkomen bij TBC, SARS, mexicaanse griep, Corona (COVID-19) of andere virus-infecties.

De Caremask mondkapjes zijn gecertificeerd volgens de EN norm, hebben het CE en TUV keurmerk.

Product-kenmerken:
  • Huidvriendelijk, latex-vrij, non-woven materiaal
  • 3-Laags filter-bescherming
  • Hypoallergeen
  • Prettige pasvorm, goed draagcomfort
  • Zonder ademhalingsventiel
  • Voor eenmalig gebruik
  • Waterafstotend.
  • Effectieve bescherming tegen bacteriële-, virusinfecties
   en andere ziekteverwekkers die via de lucht worden verspreid.

Voor verdere productinformatie en leveringsvragen zijn wij dagelijks bereikbaar via de volgende contactgegevens:

Carus Medical BV
Caremask
Oude Roderweg 15
6422PE Heerlen
(+31) 6 300 193 54
info@caremask.nl

Of doe hier direct een online offerteaanvraag!

 

Algemene info (mondneus-, mondmaskers of) mondkapjes:

Mondkapjes zijn een effectief beschermingsmiddel om professionals in de zorg en bezoekers van cliënten tegen infecties te beschermen maar ook om kwetsbare cliënten bescherming te bieden tegen besmetting. Tevens worden de mondmaskers steeds vaker ingezet om consumenten in hun thuissituatie te beschermen tegen bijvoorbeeld virus-besmetting zoals in het geval van de Corona-crisis (COVID-19) tijdens een pandemie of epidemie. De eigenlijke en correcte naam voor gezicht-respirators, mondmaskers of mondkapjes is ‘mondneusmaskers’. Om de producten op de juiste manier toe te passen en zo te zorgen voor een effectieve en optimale bescherming dient men te weten waarvoor de diverse mondkapjes bedoeld zijn. In Europa zijn hiervoor specifieke richtlijnen, eisen en normeringen vastgesteld waaraan de verschillende type gezichtsmaskers dienen te voldoen.

Het verschil tussen een Chirurgisch mondneusmasker en een ademhalingsbeschermingsmasker:

De chirurgisch mondneusmaskers zijn in eerste instantie een persoonlijk beschermingsmiddel voor artsen, verplegers en andere zorgmedewerkers. Deze maskers beschermen de patiënt tegen bacteriën en andere ziekteverwekkers uit bijvoorbeeld de neus of mond van de zorgprofessionals. Tevens voorkomt het masker dat een zorgmedewerker met zijn of haar eigen handen (als dan niet met handschoenen) de eigen neus of mond aanraakt. Een ademhalings-beschermingsmasker is een persoonlijk beschermingsmiddel en biedt de drager protectie tegen ziekteverwekkers die ‘airborne’ zijn en via de lucht verspreid kunnen worden.

Niet in elke zorg-situatie worden zowel mondneusmaskers als ademhalingbeschermingsmaskers gebruikt. Asl dit niet specifiek nodig is dan kunnen ook mondkapjes gebruikt worden die gecertificeerd zijn voor beide toepassingen. De mondkapjes van Caremask zijn geschikt als ademhalingbeschermingsmasker maar ook toe te passen als chirurgisch mondmasker.

Europese normeringen en typeaanduidingen:

Ademhalingsbeschermingsmaskers dienen te voldoen aan de richtlijn ‘Persoonlijke Beschermingsmiddelen’ en aan NEN-EN 149+A1. Mondkapjes toegepast als ademhalingbeschermingsmasker worden éénmalig gebruikt en zijn van het type dat geen uitademventiel heeft omdat anders druppels via het ventiel kunnen binnendringen.

We onderscheiden in Europa de volgende typeaanduidingen voor mondkapjes:

  • FFP1
   Het laagste niveau van bescherming voor een mondneusmasker met een filtercapaciteit van slechts 80% en een geoorloofde lekkage langs de zijkanten tot 22%. Dit soort mondkapjes worden gebruikt als stofmasker bij bijvoorbeeld klussen in en rondom huis. Caremask voert dit type mondmasker niet in haar assortiment.
  • FFP2
   Dit is het meest gebruikte type mondkapjes zowel in de professionele zorg als voor thuisgebruik. Het filtert 94% en de lekkage aan de zijkant mag niet meer bedragen dan 8%. Het masker biedt behoorlijke bescherming tegen virusinfecties en andere ziekteverwekkers die via de lucht verspreid worden. De vergelijkbare typeaanduidingen die met name in China (KN95) en Amerika (N95) gebruikt worden zijn van gelijke kwaliteit en voldoen aan dezelfde of zelfs net iets hogere eisen dan de FFP2 maskers. Zie voor meer informatie: https://caremask.nl/mondmaskers-uit-china-en-vs-gelijkwaardig-aan-europese/
  • FFP3
   Deze maskers bieden nog meer bescherming. Ze filteren minimaal 99% en lekkage aan de zijkant mag maximaal 2% zijn. FFP3 maskers worden vaak ingezet bij werk waar fijnstof vrijkomt zoals van asbest- of keramiekmaterialen

Neem voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen contact met ons op.

Fabrikant:
Shandong Kangli Medical Equipment
Type
Mondneusmasker N95
Beschikbaarheid
Direct leverbaar